Mimique Beauty Instituut

Litteken Behandeling

Littekens, wie heeft ze niet?

Littekens ontstaan meestal door een verstoring in de wondgenezing. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals een plat en ingetrokken litteken, die verkleefd is aan het onderliggende weefsel. Of een verheven litteken, doordat er teveel collageen weefsel is aangemaakt maar ook putjes en deukjes komen voor. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven.

Striae, operatieve, brandwonden en littekens als gevolg van acné kunnen behandelt worden. Een littekenbehandeling kan gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens kunnen effectief worden behandeld.

Afhankelijk van de soorten littekens zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Samen met jou bespreek ik de verschillende opties en maak vrijblijvend een behandeladvies.