Mimique Beauty Instituut

Behandeling van Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Rosacea is doorgaans goed te behandelen, maar zelden definitief te genezen. Door het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten kunnen de verschijnselen worden geminimaliseerd en de huid worden gekalmeerd. Daar waar nodig zal contact met dermatoloog worden opgenomen.

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht, die over het algemeen voorkomt bij vrouwen boven de 30 jaar. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid (rosacea = rood als een roos), en kleine uitgezette, ontstoken bloedvaatjes. Wanneer rosacea aanhoudt en verergert kunnen er bultjes en puistjes en met vocht gevulde blaasjes ontstaan.

De ernst van rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren, waardoor klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn temperatuurswisselingen, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Geneesmiddelen die corticosteroïden (bijnierschorshormonen) bevatten, kunnen rosacea veroorzaken of verergeren. Ook kan voeding een negatieve invloed hebben; een (tijdelijke) verergering van de roodheid door bijvoorbeeld het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

Wij hebben speciale producten, behandelingen en apparatuur om rosacea aan te pakken. Ook benieuwd welke behandelingen je kunnen helpen om je huid te verbeteren. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis intake gesprek.