Mimique Beauty Instituut

Acné Behandeling

Acné is een veel voorkomende huidaandoening. Het komt vooral voor in het gelaat, hals, schouders, rug en armen. Acné is een aandoening van de talgklieren en laat zich niet alleen in de puberteit zien maar ook daarna. Helaas kan het ook psychische klachten geven.
Hormonale schommelingen, stress, erfelijke aanleg en medicatie hebben invloed op de mate van acné. De acné behandeling is onder andere afhankelijk van de soort acne, de hevigheid en de locatie. Een goede verzorging en huid verbeterende behandelingen verminderen de acné, voorkomen littekens en brengen je huid weer in balans.

De juiste behandeling is niet van te voren te bepalen, door de verschillende vormen van acne. De een wordt gekenmerkt door comedonen of mee-eters. Deze kunnen open (zwarte comedonen) of gesloten (witte comedonen) zijn. Soms ontsteken deze comedonen en kunnen er pustels of puistjes ontstaan. Dergelijke ontstekingen kunnen in mate verschillen. Ook kunnen er verkleuringen van de huid (paars, rood) en soms acné littekens ontstaan. Tevens zijn er huidaandoeningen die lijken op acne maar een andere aanpak nodig hebben.
Bij Mimique kun je altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis intake gesprek.